Aardrijkskunde les met daarbij een Pinterest bord

Aardrijkskunde les met daarbij een Pinterest bord

Bij Aardrijkskunde is het leuk voor de leerlingen om veel beeldend materiaal te zien. Daarom had ik het idee om de leerlingen zelf het beeldende materiaal op te laten zoeken en dit dan aan de klas te laten zien. Dit wilde ik doen via een Pinterest bord, zie hieronder.

Stukje van het Pinterest bord.

Pinterest is een website waar je een visueel online prikbord kunt maken, waarop je afbeeldingen en video’s kunt prikken. Dit wordt pinnen genoemd.

De leerlingen moesten verschillende afbeeldingen zoeken die te maken hadden met de twee verschillende plaatsen waar we het in les 3 over hebben. De plaatsen waar we het over hebben zijn Rovaniemi in Finland en het eiland Kreta in Griekenland.

Het is leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen aan de slag gingen op de computer. Ze mochten dit in tweetallen doen. Ik had 4 computer aangemeld op het Pinterest account en de tweetallen wisselde elkaar af om een afbeelding te pinnen. Dit deden ze tijden het zelfstandig werk in het Aardrijkskunde schrift.

Ze vonden het nog wel erg lastig om de URL te vinden die bij de afbeeldingen hoorde en deze dan te pinnen, maar naar een beetje hulp ging het al een stuk beter.

Ik had de leerlingen van te voren uitgelegd dat ze de afbeeldingen moesten voorzien van een kort duidelijk onderschrift. Zodat je het later goed kon verworden waarom dit nu zo goed bij de plaats hoorde.

Aan het einde van de les hebben alle tweetallen hun pin gepresenteerd aan de klas d.m.v. het digitale schoolbord.

20121029-195949.jpg

20121029-200047.jpg

20121029-200057.jpg

20121029-200108.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s