MEDIAMASTERS 2012

Met alle drie de groepen zeven doen wij mee aan de week van mediawijsheid. 23 november is de derde editie van de Week van de Mediawijsheid van start gegaan. Mijn klas doet, samen met nog 2000 andere klassen in Nederland, mee aan het spannende spel MediaMasters. Onder begeleiding van Mediacoach Saskia Scherp strijden zij met de klas voor het redden van de redactie van Focus-Media. Met hulp van ouders en bibliotheek ervaren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid de kansen van media

Een week lang zijn we hier elke dag een uur mee bezig. De leerlingen moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. De opdracht moeten ze binnen vijf dagen volbrengen. In het klaslokaal zitten de leerlingen in groepjes met een iPad om informatie te zoeken. Dan maken we elke dag 5 vragen klassikaal waar ik als leerkracht weer gesprekken over voer met de leerlingen. Hebben ze vier of meer vragen goed dan krijgen ze een joker voor het finale spel. Dit wordt de laatste dag gespeeld.

Daarnaast kunnen leerlingen (thuis of tijdens de weektaak op school) extra opdrachten uitvoeren voor extra punten. Vrijdag 30 november wordt de finale gespeeld. Om 14:00 uur is de uitslag bekend.

Het spel draait om mediawijsheid. Mediawijs word je door ervaring. Door te doen, door fouten te maken en zo tot inzichten te komen wat de effecten van media zijn. Zowel in het zelf toepassen, in interactie met anderen, als in het ondergaan. Zo ervaar je niet alleen wat fout gaat, maar ook hoe leuk media kunnen zijn. Tijdens de lessen ervaren de leerlingen dit, zodat ze dit zelf niet zullen doen als ze met media in de weer gaan op het internet.

Op de site www.mediamaster2012.nl en op http://www.weekvandemediawijsheid.nl/ vind je meer informatie over het project.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s