Dag 6 – 12 december 2012 – Mediawijsheid

mediawijsheid

specialisatie “Mediawijsheid”

Dag 6 stond in het teken van mediawijsheid. Er was een gastdocent genaamd Lukas Westerbeek van stichting “De Frisse Blik”. Hij heeft ons via een presentaite over videogebruik in het onderwijs een hele andere kant van mediawijsheid laten zien. Via verschillende filmfragmenten heeft hij ons mediawijs gemaakt. Is iets fictie of non fictie(niet waar of waar)? Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de beoordeling hiervan. Je wordt heel vaak in de maling genomen door bepaalde videostandpunten, muziek op de achtergrond enz. Zelfs voor ons als volwassenen is dit lastig, laat staan voor kinderen uit je klas.
Zo liet hij videofragmenten zijn uit de film Rauw, een documentaire in een supermarkt van Frans Bromet, een fragment uit de serie “Oh, oh Cherso”, een shot over de PVV in de Baarsjes, een fragment uit Rauw en Puur over Getto Klassie en verschillende fragmenten uit DWDD en van 101TV. Door de instructies die Lukas gaf heb ik heel andere kijk gekregen op de fragmenten. Ik keek op een andere manier naar de fragmenten en dat heeft mij wel aan het denken gezet. We moeten dit echt duidelijk maken aan onze leerlingen.

’s Middags kregen we allemaal een Ipad met Pinnacle Studio erop en een microfoon en moesten we zelf een film maken aan de hand van een woord. Wij trokken het woord “schoon”. Toen hebben we de volgende film gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s