Dag 8 – 6 februari 2013 – Beeld en geluid

Specialisatie “Beeld en geluid”

Vandaag ging de gehele dag over beeld en geluid. In de ochtend zijn we begonnen met een workshop videomontage. Guido liet een aan de hand van een presentatie over filmtechnieken zien hoe je het beste een film kan maken. 
Bij het maken van een film moet je letten op de volgende punten
> Wat is je doelstelling en uitgangspunt van je video;
 > Je moet van te voren bepalen hoelang je de shots wil laten duren;
       – Shots moeten niet te lang (gemiddeld 3 tot maximaal 5 seconden).
 > Je moet van te voren een goed storyboard maken;
 > Welke cameravoering gebruik je;
 > Welke geluiden of muziek zet je achter je film;
 > Welk tempo gebruik je (tempo hoog > spannend, tempo laag > rustig).

Het belangrijkste is het maken van een goed storyboard. Voordat je ook maar iets gaat filmen maak je een storyboard. Een storyboard is een serie sleutelbeelden die de rode draad van je film laten zien. Tijdens de opdracht ben ik er achter gekomen dat je door het maken van een goed storyboard echt voor productiever te werk gaat bij het filmen. Het storyboard moet daarom ook duidelijk laten zien wat je wilt. Wil je dat iemand wegrent, laat dit dan duidelijk zien op een foto, maar daarbij ook meteen aan het achtergrondgeluid en de omgeving. Dit moet allemaal verwerkt worden in de foto voor je storyboard. Een voorbeeld van een storyboard zal ik hieronder plaatsen. Dit is het storyboard van de film Up

up_storyboard_2_540x270 

’s Middags moesten we zelf aan de slag. De opdracht was maak een instructie video van 1-2 minuten van een uitvoering proces. Stel daarvoor eerst een storyboard samen in het programma  “Comic Life”. Film zelf de scènes en voeg het samen in het programma “iMovie” of “Pinnacle Studio”. 

Wij hebben besloten om een instructie video te maken van de vluchtroute van de HS-Leiden. Hiervoor hebben we eerst een storyboard gemaakt. Dit ging niet gelijk helemaal goed, maar met wat begeleiding van de leerkracht kregen we een duidelijk storyboard en hebben we een prachtige video gemaakt. Onze doelgroep waren de leerlingen van de school. Daarom hebben we voor een speciale opbouw gekozen. Binnenkort zal ik de video hieronder plaatsen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s