Lessen voor specialisaties van de opleiding

Tijdens de cursus zijn vijf specialisaties aangeboden, waarvan ik er twee hebt uitgevoerd op mijn eigen basisschool. Ik heb gekozen voor de specialisatie ‘Mediawijsheid’ en de specialisatie ‘mobile device en social media’. Deze specialisatie heb ik gekozen omdat ik de specialisatie ‘Mediawijsheid’ heel interessant vond en de specialisatie ‘mobile device en social media’ goed vond passen bij mijn onderzoeksvraag die ik in mijn masterpiece wil onderzoeken.
ict

Hieronder is een aantal resultaten van leerlingen te zien.

Reclamefilm van de school
De leerlingen hebben onderzoek naar de kwaliteiten van de Antoniusschool. Dit hebben de leerlingen verwoord in een goede reclame film. Voor deze film hebben de leerlingen eerst onderzoek gedaan naar goede reclames. Zodat ze een goede reclame film konden maken van de school.


Animatie via Puppet Pals
De leerlingen moesten een animatie maken in Puppet Pals (een app op de iPad) waarbij de leerlingen de omgeving gebruikten. Het was belangrijk dat ze minimaal 3 eyecatchers uit de omgeving in het verhaal naar voren lieten komen. Eerst schreven de leerlingen in groepjes het uit in een script. Daarna maakten ze er een animatie van.


Podcast met profielschetsen
Media kan je heel goed manipuleren. In het echt lijkt iemand soms heel anders dan op een foto of in een video filmpje. Kunstenaars en artiesten gebruiken media ook om hun identiteit bekend te maken. Kijk maar naar YouTube, Facebook of Twitter. Tegenwoordig zitten alle bekende artiesten, maar ook kunstenaars op deze media om zichzelf te profileren. Leerlingen willen dit ook en daarom moeten we ze daarin een beetje begeleiden. Wat zet je op internet en denk er bewust over na. Ik laat de leerlingen twee mediaschetsen maken van zichzelf; de ene met waarheidsgetrouwd profielschets en de andere waarin ze zich anders voor doen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s